web analytics
 
 

Blogger Boredom

04 12 2012 / BY Brunette Blogging

The top bloggers of this world are blessed with a lot of things: the best collaborations, the fanciest clothes, the most readers and the best boyfriends (or how would you call someone that follows you around to fashion events and is always willing to take your picture?). We all visit their wildly successful blogs on a daily basis, often to see what fancy thing they’re doing this week, what continent they’re traveling to the next and you yourself have probably pondered about what they’ve done to deserve it all. Well, I’m sure most of them worked pretty hard to get where they are today – so this article won’t be about the fact if top bloggers deserve their success. No, it’ll be about if you can still stand to look at them after seeing them in every magazine, on every billboard or in every collaboration. Is there such a thing as blogger boredom?


Blogging became so huge because of the way the reader could relate to the blogger – the audience trusts the blogger’s opinion when they recommend a brand, the blogger often feels like a “friend” (just one you’ve never talked to and simply watch pictures of online) and blogging has a more authentic approach than magazines. Thanks to bloggers, fashion suddenly became an accessible world, and everyone could be a part of it! Or at least, it seemed that way. In the infinite blogging sea, the truth is that there are only a select few who always get picked (kind of like the popular girls in high school) to work with or represent a brand. Who can blame the brand? They’re just going for the one with the big numbers. Who can blame the blogger? You wouldn’t say no to Louis Vuitton. The question is: do these collaborations still have an effect on the audience when they see the same bloggers popping up everywhere, collaborating with different brands time and time again? Should they limit themselves to a certain number of collaborations to keep it believable? I’m not sure. I’ll admit, it’s a bit unfair to make such a statement – since no one, blogger or not, is devoted to one brand (we’re all consumers that like to shop around). Yet, I can’t help but feel a bit bored when I see another collaboration with the same blogger, and most of all the same approach.


Conclusion? There’s no doubt in my mind that bloggers and brands can create a successful, fun collaboration – there’s enough proof that it’s possible – but keeping things fresh and original is key if you want to keep the audience’s interest and genuine attention, something a lot of brands claim to be looking for. Make the reader want to “like” or share your collaboration content, not because they can win a thousand dollar shopping spree but because the content is stunningly beautiful or witty. Blogger success is a double-edged sword: all that hard work got you to the top and gave you more exposure, but does it also mean giving up a part of your audience and authenticity?

picture via STREETFSN


 
 

 • Pingback: IFB Weekly Roundup | My great WordPress blog()

 • Olivia123

  OMG thanks god I found this article, first of all I must say that you are very clever and the way you express your ideas makes me give all of my attention to the text. Yes, you are totally right, I’m so bored of the same bloggers posting the same stuff always, they became so “unreachable” and so distant that I just can’t relate to their apparently glamorous lives anymore.. sad but true. And the worst part is that I feel that some bloggers just “sold themselves” to the brands and that these brands only want them because they became “commercial enough” and their lost their essence. That’s just my humble opinion, I’m so glad there are people like you who think deeper.

 • Pingback: [LOVELY LINKS] | UK style and beauty blog for frugal fashionistas ¦ Sugar and Spice()

 • Pingback: Making It Work: Links à la Mode December 6th 2012 « Informed Style()

 • Akaleistar

  Love that you posted about this! To generalize, I do not think bloggers come across as authentic as they did a few years ago. All this branding has done away with the girl-next-store-blogger, who was creative and down to earth, and has created celeblogger boredom.

 • Sarah

  Het klopt wat je zegt, maar exact hetzelfde zie je gebeuren met Vlaamse blogs. De bloggerhype is hier ook al een tijdje bezig en media spelen daarop in, maar wat je ziet is dat er steeds één kringetje van bloggers wordt uitgenodigd naar events etc. Gevolg: je kan er gif op innemen dat er in die week krak dezelfde artikels (=krak dezelfde reclame voor producten) online komen. Ondanks dat iedere blogger haar eigenheid wel heeft, valt het gewoon op. En dat is in zekere zin jammer vind ik.
  x

 • Pingback: Links A La Mode | Indie Punk Goddess()

 • http://sweetlilyrose.blogspot.com/ Tessa D’haene

  Zo’n stukjes van jou zijn de beste om te lezen! Waar ik soms rap diagonaal over lees, ga ik bij jou iedere letter af!
  En leuk voor alle bloggers die zo hard werken en zoveel leuke samenwerkingen kunnen doen, maar ik vind mezelf wel meer terug in de kleine blogs waar er wel samenwerkingen zijn maar ook niet overdreven.

  Petje af voor je piece of writing, xo.

  • http://brunetteblogging.com/ Kim – brunetteblogging.com

   Dankjewel, is zeer fijn om te horen!

 • Pingback: Links à la Mode: The IFB Weekly Roundup | IFB()

 • http://www.LaVieFleurit.com/ Fleur Engelina Julietta Feijen

  Wow you’ve been
  busy writing ;)! On some parts I do agree, but nevertheless I think collabs are
  always great fun, but you’re right that it would be cool if something else or
  rather something new were to happen! However like I’ve told you before, I think,
  especially in Belgium, that blogging hasn’t reached its popularity peak yet, so
  especially for BE I’m definitely looking forward to some more ‘In-Country’
  collabs! Right!?

  Enjoy your day,

  Fleur

  http://www.LaVieFleurit.com

 • http://in-so-mnia.blogspot.be/ Insomnia

  Well, I understand your frustration. Bloggers as Chiara lose their personality through all these collabs. The image that she has built is that of Paris Hilton of the blogosphere. I don’t really judge her, it’s her life. I too prefer smaller blogs to big one, these days. These big blogs do start to feel like reading Perez Hilton sometimes.
  Keeping your own style is what’s hard here and clearly not everybody can manage it.

 • Krizia

  Ik heb ook wel zoiets van: “ALWEER???” als The Blonde Salad een nieuwe collab heeft kunnen vast krijgen. Ik denk dat merken gewoon weten dat ze veel traffic krijgen als ze met zo een blogger samenwerken. Die heeft 100.00+ likes op de social media websites en ja, als ze dan moeten kiezen tussen haar of iemand met 500 likes, is de keuze – jammer genoeg – snel gemaakt.

  The Cherry Blossom Girl wordt ook door Tara Jarmon gesponsord, ook een super cool merk. Maar TCBG behoudt wel haar stijl vind ik. Zij is niet de enige dag rock chic, de andere dag preppy en de volgende dag dan weer bohemian. En daarom stoort het me minder als zij dan een collab aangaat. :D

  • http://in-so-mnia.blogspot.be/ Insomnia

   Niet iedereen heeft een vaste stijl. Ik hou ook van veel verschillende stijlen en afwisseling. Mss is het bij Chiara ook zo?

 • http://twitter.com/AnoukLannoo Anouk meets Fashion

  Leuk artikel babe! Brandcollabs met bloggers zijn altijd super! Maar ik vind het echt zo jammer dat ze er telkens weer de meisjes uitpakken die supermager zijn. Ik dacht dat de maatschappij nu al wel verder was dan size 0 :) Net zoals bij Chiara, ik denk dat ze veel van haar populariteit aan haar model figure te danken heeft. :)

 • http://www.style-laboratory.net Sté // StyleLab

  Ik denk dat het aantal samenwerkingen die onze oren bereiken dan zelfs nog maar een heel klein deeltje is van wat er echt gebeurt. Zeker in landen waar de blogindustrie al wat verder geëvolueerd is. Hier is alles nog maar net begonnen.

  Zelf stoor ik mij niet echt aan die golf van samenwerkingen, enkel als het merk totaal niet bij de blogger past dan moet ik wel eens met mijn ogen rollen. Ergens denk ik wel dat ze altijd uit dezelfde vijver gaan vissen (bloggers die al >4 jaar bezig zijn), zolang je maar veel lezers hebt en (in de meeste gevallen) eruit ziet als een model zit je wel gebakken :,-) Ikzelf heb persoonlijk toch meer voorkeur voor kleinere blogs, die komen veel realistischer over.

 • Je suis Sophie

  Mooie tekst. Ik ben intussen een tijdje afgestapt van de ‘topblogs’. Ik heb gewoon gemerkt dat ik veel meer opsteek van kleinere blogs met een eigen stijl, die niet elk seizoen de collectie van een of ander merk of grote keten dragen. Oke, er zijn nog steeds grotere blogs die ik lees maar dat zijn dan degene met een meer uitgesproken stijl.

  Ik heb het een beetje gehad met duizende foto’s te zien opduiken van blingbling juweeltjes, fantastische kapsels, high heels all over the place, merken, veel te perfecte make up. Ik mijn ogen dragen slecht een klein aantal mensen steeds zo afgeborstelde outfits en dat is meteen ook de reden waarom ik ze niet meer volg. Wat is er nog ‘echt’ aan? Waarom is zo’n grote massa geobsedeerd door the rich & famous?

  Ik volg liever bloggers waarvan ik het gevoel heb dat ze ‘uit het echte leven geplukt zijn’, die zich ook eens laten hangen of ‘foert’ durven zeggen als het over make up of kleding gaat. Gewoon omdat het meer tegen de realiteit aanleunt.

  Verder is het best spijtig dat ze steeds voor dezelfde bloggers kiezen maar langs de andere kant ook logisch, gezien het aantal volgers. Soms vraag ik me wel af of zulke bloggers hun eigenheid niet verliezen door al die collabs en spullen die ze krijgen, (in de zin van, zouden ze het ook dragen moesten ze het niet krijgen of mogen lenen?)

  En ik denk dat ik veel meer respect zou krijgen voor een merk, moest het durven kiezen voor een kleinere blog.

 • Marijke Vissers

  Om eerlijk te zijn, lees ik al heel lang geen ‘top’-blogs meer. Ze interesseren me niet meer omdat het een te-ver-van-mijn-bed-show geworden is. Het zijn geen normale meisjes/vrouwen meer en eigenlijk interesseert al hun glitter en glamour mij niet. Geef mij maar een blog van een gewoon meisje dat dingen over haar dagelijkse leven post!

  http://goesting-belgium.blogspot.com

 • http://evionamissionblog.wordpress.com Evionamission

  Interessante gedachte! Wat mij soms ook wel ‘stoort’ is dat je op verschillende blogs dezelfde samenwerkingen ziet.. Dan heb ik al snel de neiging om gewoon weg te klikken omdat ik het allemaal al eens gezien heb op een andere blog.. Verder vind ik het wel heel leuk voor die dames dat ze van hun hobby hun beroep hebben kunnen maken en kijk ik naar hen op :)

  Leuk artikel!

  Evi

  http://girlonamissionblog.wordpress.com/

  • http://stylingdutchman.blogspot.com/ annebeth

   yep dat vind ik zelf ook vervelend. Internationaal stoort dat niet zozeer, maar als je binnen belgie een paar blogs leest dan valt het heel erg op hoe bepaalde brands ofzo een golf van awareness willen scheppen door op veel verschillende blogs te verschijnen, en aangezien bloggers niet zo heel vaak lucratieve aanbiedingen krijgen, zie je zoiets dan ineens overal. Maar dat kan je bloggers en merken niet verwijten, das gewoon een gevolg van het feit dat we een kleine markt hebben en dat je toch vaak veel blogs uit je eigen land volgt.

   • http://www.curlsandbags.com/ Nathalie curlsandbags.com

    idd en als je naar hetzelfde event gaat en je wil er graag over schrijven heb je dat snel. Maar er zijn ook veel mensen die niet ALLE belgische topblogs lezen en volgens mij stoort het dan helemaal niet… wij zijn er mee bezig maar voor ik begon te bloggen las ik zelf maar drie blogs dagelijks en toen vielen zo’n dingen niet echt op.

    • http://stylingdutchman.blogspot.com/ annebeth

     inderdaad, blog-moeheid komt vanzelf als je er zelf dag in dag uit mee bezig bent maar voor de gewone lezer is het gewoon allemaal leuk.

     • http://www.curlsandbags.com/ Nathalie curlsandbags.com

      Voila! Denk ook dat ‘gewone’Belgische meisjes eerder Belgische blogs lezen dan internationale zoals Chiara… En daar heb je die boredom veel sneller in mijn ogen!

     • http://stylingdutchman.blogspot.com/ annebeth

      yep, en dat ligt dan ook voor een deel aan hun lezershabits en niet alleen aan wat bloggers doen!

 • http://www.tripsandtreasures.net/ Trips & Treasures

  Wat mij vooral stoort is als de bloggers niet genoeg laten blijken dat het echt wel om een collab gaat of als het inderdaad merken zijn die helemaal niet bij de blogger passen.
  Maar dat ze vaak dezelfde mensen kiezen stoort me eigenlijk niet… Bij Chiara Ferragni vind ik het feit dat ze de enige dag een rock chic is en de andere dag een ” classy française” zelf inspirerend.
  Dan stoor ik me eigenlijk nog vaker aan het feit dat je Kate Moss en enkele andere modellen in bijna elke campagne ziet, want dat is niet echt iets of iemand die je bewust volgt en dus ook bewust weer kan negeren.

  Ik denk dat het niet zozeer aan “blogger boredom” ligt, maar gewoon aan de menselijke fascinatie voor ” the rich and famous”.

  Leuk artikel !

  http://www.tripsandtreasures.net

  • http://stylingdutchman.blogspot.com/ annebeth

   en hier komt volgens mij naarboven hoe verschillende mensen verschillende blogs volgen voor verschillende redenen. Sommigen houden van het wereldje van the rich and famous, anderen volgen liever een “gezellige” kleinere blog, en nog anderen houden gewoon van mooie foto’s of een leuke pen.

  • http://www.misizk.com/ misizk

   heb dat gevoel met the cherry blossom, volgens mij wordt ze zwaar gesponsored door LV (of LVMH), maar dat laat ze inderdaad niet duidelijk merken

   • http://brunetteblogging.com/ Kim – brunetteblogging.com

    Denk ik ook, maar zij brengt de content wel op een originele en mooie manier & dat vind ik dan weer wel positief. Zoals haar laatste post is duidelijk een samenwerking met een juwelenmerk, maar wel op een persoonlijke, originele manier gebracht die past bij haar blog en stijl. Het is ook niet zo dat ik verwacht dat mensen het contract van samenwerking met alle details erin gaan vrijgeven op de blog, maarja soms zou iets meer info wel ok zijn :)

 • Think Incognito

  You don’t know how much I miss this kind of articles on your blog !

  If we look well, the blogger that always get the collaborations are those who started blogging 3 to 5 years ago when this big phenomenon was not so big, so I think that in the blogging community they are so well established that eventhough they posted a photo of their cat sipping tea, people would still like and follow them. That is mostly the reason why brands choose always the same in my opinion. It is more risky to pick a smaller blogger, with not so many followers, after all fashion is a business, let’s not forget this !
  Now when it comes to collaborations I really agree with you. It is kind of boring seeing always the same bloggers around there and seeing that they are always using the same approach. But it seems like brands are more willing to collaborate with personal outfit bloggers more than bloggers who mix fashion and lifestyle which is in my opinion far way more interesting. No offense to personal style bloggers, but most of the time as they publish only pictures of their style when they do a collaboration it just feels dull because they always say the same thing : ” I adore X brand, I couldn’t be more surprised when they proposed me this collab. The shooting and the people working in there are all marvelous, I hope you like what we did together”. You have no vision, no point of view, nothing.
  They always point out that to collaborate a blogger and a brand must share the same aesthetic but sometimes I just don’t feel it. I fashion/lifestyle bloggers could be a great alternative to change this “same approach” thing and the question of authenticity.

  This said, I precise that I do follow personal outfit bloggers and I still like them but being someone curious and who like reading, I feel a huge lack of opinion on this type of blogs that is why I am always looking for blogs that not only focus on fashion. But all these are my personal thoughts !

  Shug Avery of Incognito

  http://www.thinkincognito-eng.blogspot.com

 • http://www.misizk.com/ misizk

  ps waarschijnlijk staan er gigantische fouten in, maar het is 9am en ik heb het niet nagelzen ;)

 • http://www.misizk.com/ misizk

  well i must say that i am not a fan of the blond salade, but what she does is pretty interesting: her photos are not that good, lay out sucks and she cannot write (all the things ifb tells us you need to have to become a popular blogger)! but her blog is not too perfect and i am interested in her life (where is she staying). so i don’t get bored with her. yes it is high school all over again and the funny part is that i always go back to the popular ones, even if they are not my style! and even if i copy them, i will never become as good! too many little things and details are involved and interacting with each other (1+1=3).

  a brand has to be careful, if LV collabs with lovely pepa then i am very sceptic! i do not think it is a good match (too shallow, too giggling around and too much jumping around). get it that they work with kling and the cherry blossom! so they go for the numbers indeed and i think that it is a dangerous strategy because a blogger has an identity!